ONE.COM – BILLIGAST DOMÄNER

One.com har idag billigast domäner på nätet, och detta med billiga domännamn har alltid varit lite utav deras specialitet. Som vi skrev i våran guide om bästa & billigaste webbhotell, så är One.com billiga på allt som har med hemsidor att göra.

Är du ute efter att enkelt hitta lediga domännamn, och vill köpa dem billigt å är det till dem du ska vända dig. Dem har ofta kampanjer på .se, .nu och .com domäner på One!

BESÖK TJÄNSTENS HEMSIDA

INLEED – STORT DOMÄN UTBUD

Inleed har ett stort domän utbud, och du kan få domännamn med nästan alla möjliga ändelser. Dock kan vi tycka att dem i vissa fall är aningen dyra, och då framför allt på populära svenska domänändelser så som .se och .nu domäner. Mindre bra också om du har tänkt att köpa på dig domäner för att köpa och sälja, då dem på det allra flesta toppdomänerna tar betalt för att flytta domän. I övrigt ganska bra om du också har tänkt dig att bygga en hemsida.

BESÖK TJÄNSTENS HEMSIDA
fri-domän-parkering

EGENSAJT – FRI domänPARKERING

EgenSajt har både billiga domäner för det mesta, men så har dem också en fri domänparkering. Detta betyder att du kan köpa på dig massa domännamn, och sedan parkera dina domäner gratis på egensajt.

Du behöver med andra ord inte köpa ett webbhotell för att förvara dina toppdomäner, utan kan ha dem liggandes där bara. En annan väldigt bra funktion dem har är att du kan snappa domäner via EgenSajt. Detta betyder att du kan ta utgående domäner som andra släpper.

BESÖK TJÄNSTENS HEMSIDA

MISS HOSTING – NYA TOPPDOMÄNER

Miss Hosting är våran favorit när det kommer till webbhosting och webbhotell, men man är inte lika billiga som One.com på sina domäner. Dock ska det sägas att detta hade varit det självklara valet för oss och många andra om man ska köpa en domän + webbhotell, då är dem bäst.

Miss Hosting tar hela tiden in nya toppdomäner som du kan registrera. Dessa man kanske förvisso inte köper ofta, men möjligheten för att registrera spännande domäner finns i vart fall.

BESÖK TJÄNSTENS HEMSIDA
Vad är ett DOMÄNNAMN?

Ett domännamn är en adress till en hemsida som används istället för ett IP nummer för att koppla upp sig mot adresser på nätet!

LÄS MERA PÅ ONE.com

I begynnelsen av internet så hade alla hemsidor endast en ip-adress som man var tvungen att koppla upp sig emot. detta var bökigt då det var svårt att komma ihåg dessa, och det var lätt att man hamnade fel. Så istället tog man fram ett system med domäner, som ersatte behovet av att skriva in massa nummer. I praktiken fungerar det på samma vis idag, men man har ersatt numren i ett ip nummer, till bokstäver i ett domännamn.

Detta gör att det är betydligt lättare att komma ihåg adresser till olika webbplatser på nätet, och gör det hela mer sökbart. I takt med att fler och fler har skapat egna hemsidor, har man också varit tvungna att släppa fler domänändelser. Den Svenska toppdomänen är .SE, men även .NU och .COM är vanligt förekommande i Sverige.

fortfarande OSÄKER?

På One.com kan du läsa mer detaljerat om hur det fungerar med domännamn, och hur du kan köpa din domän idag. Klicka på knappen brevid för att ta dig till One.com!