RABATTKOD a-Ö

Hitta rabattkod till ett stort antal svenska e-handlare. Vi har satt ihop en lista med många utav det största webbutikerna i Sverige som har kampanjer, rabatter och rabattkoder i sina butiker. Klicka på den butiken du vill handla på, så hittar du mera information om hur du kan få rabatt på ditt nästa köp.

Vad är rabattkod?

Rabattkod är en en kod som brukar användas utav butiker så att dem kan få rabatt på utvalda produkter. På engelska brukar rabattkoder kallas för “coupon codes”, och är alltså samma sak. Butikerna själva bestämmer hur stor rabatten skall vara vid en angiven rabattkod, och vad som gäller för att det skalla vara giltig. Ibland sätter man att rabattkoden endast gäller till ett vist datum, och ibland om man köper en speciell produkt.

Varför använder butiker rabattkoder?

Rabattkoder används flitigt utav butiker för att driva in kunder, som tänker att dem gör ett klipp med en rabattkod. Man ser till att rabatten på produkten naturligtvis aldrig överstiger så att man inte tjänar pengar på den. Detta är ett gammal trick som handlare runt om i världen har använt sig utav.

Hur mycket kan man få i rabatt?

Ibland kan man få ett fast belopp i rabatt, och ibland kan det vara en procentuell summa man får. Det kan alltså skilja sig en hel del i hur mycket man kan få i rabatt, och det gäller att alltid läsa det finstilta villkoren för varje rabattkod. Där kan det nämligen finnas otrevliga överraskningar, som många tyvärr inte upptäcker förens vid kassan.

Kan rabattkoder göra köpet dyrare?

Rabattkoder kan te sig i många skepnader, och ibland är det faktiskt ingen rabatt alls man får fast att man använder en rabattkod. Ett sådant exempel är om du köper 2 stycken produkter till priset av 1 med en rabattkod. Du känner säkert igen detta koncept, och är ett väldigt vanligt sådant när det kommer till rabatter och rabattkoder. I det fallet kan du faktiskt betala mer för den produkten du ville ha, eftersom att du tänkte att du fick ju rabatt när du köpte två stycken. Men du skulle ju trots allt bara ha en från början.

Så fungerar rabattkoden oftast

Allt som oftast fungerar rabattkoden som så, att du får en kod som du måste fylla i i själva kassa sidan på butiken. Oftast får du ett felmeddelande om du skulle ha slagit in en ogiltig rabattkod, och får då ingen rabatt på ditt köp. Men om allt har gått rätt till och du har rätt rabattkod till rätt produkt, så brukar du omedelbart kunna se att du har fått ett avdrag på priset.

Kan man lita på att det verkligen blir ett rabatterat pris?

Det finns ett gammalt ordspråk som kanske mer än någonsin är aktuellt nu, låter det för bra för att vara sant, så är det också det troligtvis. Butiker säljer inte varor och tjänster som en välgörenhet, utan dem måste tjäna pengar på sina produkter. Att då rabattera bort sina produkter med förlust via rabattkoder, är vansinne. Därför måste du själv alltid kolla upp om  det faktiskt är en rabatt du får, eller om den bara ger sken utav att vara en.